سرکه: ضد عفونی کننده مناسب میوه ها و سبزیجات
یک متخصص عفونی به بانوان هشدار داد: در شست و شوی میوهها و سبزیجات، استفاده حتی یک یا دو قطره مایع ظرفشویی توصیه نمیشود.
به گزارش بانوان نیوز؛ دکتر هاله تالایی، متخصص بیماریهای عفونی از اشتباه رایج بیشتر بانوان در شست و شوی میوهها و سبزیجات گفت: میوه و سبزی با فشار خوب آب شست وشو و انگلها از آن جدا میشود و استفاده از سرکه برای تمیزی و ضدعفونی کردن آن مناسب است .
به گفته این متخصص عفونی؛ در شست وشوی میوه و سبزیجات از نمک و سرکه یا مایع های ضد عفونی کننده استاندارد و مورد تایید وزارت بهداشت میتوان استفاده کرد، اما حتی یک یا دو قطره مایع ظرفشویی توصیه نمیشود؛ چون این مواد به سبزیها میچسبند و مشکلات جدیتری را به دنبال دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه افراد باید به شست و شوی دستها حساس باشند، افزود: مسومیت با ویروس و باکتری در تابستان بیشتر است اما در فصل پاییز و زمستان هم امکان مسمومیت با ویروس و باکتری وجود دارد.
تالابی درباره نکات بهداشتی شست و شوی مرغ، گوشت و ماهی نیز توصیه کرد: مرغ، گوشت و ماهی را بلافاصله شست و شو دهید و داخل فریزر نگهداری کنید، حداکثر یک روز نگهداری پیشنهاد میشود. در صورت پختن آن باید بزودی مصرف شود و از فریز کردن خودداری شود.
وی تاکید کرد: ماهی را حداکثر تا یک هفته در فریزر نگهداری کنید و هنگام سرخ کردن هیچ گاه از روغنی که یکبار استفاده شده استفاده نکنید.
این متخصص عفونی در پاسخ به اینکه آیا باید در پخت غذا، از دستکش استفاده کرد، افزود: اگر هنگام آشپزی دستان شما زخمی است و تاول و ترشح دارد، باید موقع تهیه غذا حتماً از دستکش استفاده کنید تا غذا از بهداشت کامل برخوردار باشد.
پایان خبر/ مریم کریمی
نظرات کاربران